Hayao Miyazaki

Jag bara älskar Hayao Miyazaki han är en duktig regisör han ligger bakom filmer som Princessan Mononoke, Det levande slottet, Kiki's Delivery Service och den nog mest kända Spirited Away.
Idag så är det premiär på svenskbio för ytterliggare en av hans filmer Min granna Totoro. Det sjuka är att den släptes i Japan, håll i er,  1988! Men nu får vi iaf ta del av den. Jag stormälskar han filmer och måste så klart se den här också när jag får tid, kanske får hyra den om den nu finns någonstans.



"Satsuki och Mei har precis flyttat till ett nytt hus på landet med pappa. Mamman ligger på sjukhus, men snart får hon komma hem. Först blir de rädda för det stora, nya huset men snart upptäcker de att det finns något magiskt i huset. På en av sina promenader i skogen vid huset träffar de sin nya granne, Totoro, som är skogvaktare och tillsammans med honom börjar ett underbart äventyr."

Tydligen så har våran egen drottning Silvia träffat honom i veckan då han var hennes personliga guide till Studio Ghibili Museet i Japan. Här är en bild på
dem tillsammans.

Äntligen Fredag

Igår blev det jättetrevligt vi var ca 10 stycken som gick ut och åt buffé. Alla beställde en stor buffé var som gick på 138 kr lite dyrt egentligen för min obefintliga ekonomi men men ibland måste man kosta på sig. Då ingick tre olika bufféer. En där man fick plocka rått kött och olika grönsaker som sedan en kock wokade åt en på plats. Den andra var en vanlig  asiatiskbuffé med friterad kyckling, jordnötssås indränkta spett och diverse nudelrätter. När jag hade proppat i mig så mycket som jag orkade från dessa två bord så gick jag vidare till den tredje och sista frukt- och glassbuffen. Definitivt den bästa :P. Sen var det dags att åka hela den långa vägen hem till Hässelby, men som tur var träffade jag en kompis Pilen som kom på vid Alvik och som åker till Vällingby så jag fick sällskap. Färden går ju alltid fortare när man har någon att snacka med och det blir roligare.
Ikväll så blir det korridorsfest hos en kompis, ska bli riktigt kul, hoppas det finns några godbitar där :P. Jag säger bara en sak äntligen fredag :D.   


Saker man inte räknar med ska vara farliga när man flyger

Pet Shop Boys och resterande passagerare på en Airbus 340 resa höll på att sluta illa då en meteorit passerade intill planet dem var tydligen 20 sekunder från träff. Brukar man inte säga att, att dö i en flygolycka är ungefär lika stor sannolikhet som att träffas av en meteorit. Helt sjukt, inte riktigt en risk man räknar med, alltså att planet skall träffas av en sådan. Som tur var så träffade den inte och alla landade säkert och utan skador i Auckland dit dem var på väg.
Cirka 20 000 meteoriter med en massa på minst 100 gram når jordens yta varje år. Dem flesta är inte större än smågrus. Så länge meteoren befinner sig i rymden kallas den meteoroid, när den tränger in i atmosfären så bromsas den av luftmotståndet och friktion det bildas då ett ljussken som vi brukar referera till som stjärnfall. Ljusskenet beror på att meteroiden förångas vid kollision med luftmolekylerna på ca 120 km höjd.


Bild och info från wikipedia

Glass och skor

Var ute på lunchen med min kollega Malin och gick runt lite på stan. Köpte ett par jättefins tygskor i ballerinaform på vagabond. Ska ta hem dem och prova utan strumpbyxor innan jag har bestämmer mig för om jag ska behålla dem. Sen efter det gick vi och köpte glass i gallerian, på stället som ligger precis innanför dörrarna som jag förstås inte kommer ihåg namnet på. Tycker de har jättegod glass speciellt vaniljglassen med choklad bitar i mmm.
Ikväll tänkte jag och Anna gå lite tidigare från spanskan för att träffa Ante och Sida och gå ut och äta buffé. Det ska bli trevligt och gott, man kan ju inte alltid vara duktig :P. Kommer ändå vara där nästan hela tiden, hoppas vi inte hade någon läxa bara för isf har jag inte gjort den :S.



(Kom just på att jag har glömt att betala min mobilräkning som skulle vara inne igår måste måste komma ihåg att betala ikväll).

Usch

Så nu har man tid att skriva lite igen, har jobbat i konferensen på E&Y hela veckan så har inte haft tid att sitta ner och skriv. Men nu har jag lite tid då jag sitter i växeln. Fast det går sakta men säkert eftersom det ringer hela tiden :P.
Vet inte varför men det spelar ingen roll hur tidigt jag lägger mig blir alltid bara tröttar och tröttare ju mer veckan går när jag jobbar. Imorse när jag satte mig på tunnelbanan såg jag som vanligt fram emot att få sitta och sova på en av fönsterplatserna. Men den här morgonen gick inte min väg. Jag han precis med tunnelbanan som så klart var fullsmockad men lyckades iaf hitta en plats (inte fönster dock). Som tur var hade jag iaf lyckats få med mig en morgontidning. Sen någonstans vid Blackeberg klev det på någon som hade rökt, i vanliga fall brukar det inte vara någon fara, men den här människan riktigt stank och lukten mildrades inte ett dugg under resan. Jag mådde så illa har aldrig varit med om något liknande, det luktade surra cigaretter. Kan säga att det var skönt att kliva ur den vagnen. Men nu har jag gnällt färdigt för idag.
Vilket underbart väder vi har haft de senaste dagarna det är nästan brottsligt att man ska arbeta. Men man måste ju få pengar också. Idag ska jag iaf ut och leta vårskor, för jag äger inte ett endaste par, iaf inga med låg klack och jag tänker då inte gå runt i högklackat hela våren det orkar inte jag och mina fötter med :P.

Varför man inte ska ringa sin kompis och säga Dick

Min  ärade kompis Anna dejtar en kille som heter Dick. Jag sitter och pratar med Anna som ska träffa Dick ikväll på msn varpå jag ringer upp henne. Hmm och får den brighta idén att säga dick dick dick. (Så mogen som jag är :P) Problemet är bara att jag kom till en annan Anna, och sa mitt dick dick dick, och hon förstod så klart ingenting. Sen sa jag woops förlåt skulle till en annan Anna och hejdå. Jag skäms fortfarande. Hahaha så typiskt mig. Det är därför jag ska hejda min hjärna från att få sådana infall jag kan inte hantera dem :). Jag säger bara wooooops....


En öm punkt

Jag är vanligen ingen som stör mig särskilt mycket på felstavningar och felsägelser. Men det är en sak som jag inte tål just nu och det är när folk skriver funkar i professionella texter. Som tex så står det i dagens punktSE att "det funkar bra" ohh det går rysningar längs hela min ryggrad. Funkar verkar ha erövrat hela världen. Det heter FUNGERAR och ingenting annat, förutom när man pratar. (Jag har ett visst mått av överseende om det är på msn :P).

Det är inte alltid fult med en smutsig bil :D

En konstnär som skapar konstverk av smutsen på bakrutan av diverse bilar. Länken finns här.

Pictures on the dust
Bild från samma sida :)

Oväntad överraskning på morgonen

I går var jag hemma hos Anna på kvällen för att få se mitt Grey's Anatomy, mamma har nämligen kidnappat tvn på onsdagar för då ser hon Lost. Iaf så var jag där ganska länge, eller inte så jätte länge åkte väll hem vid elva. Var hemma runt kl tolv, gav Petra som hade varit ute och svirat skjuts hem från stan också. Sen var jag uppe en timme till när jag väl var hemma. Trodde ju att jag skulle vara ledig idag eftersom jag inte hade hört något från Manpower. Men mitt jobb är ju sånt att dem kan ringa på morgonen och kalla in en. Så kl halv sju imorse fick en lätt förvirrad och nyvaken Sanna ett samtal och nu sitter jag här på Ernst and Young och jobbar. Inte för att det är så hemskt jobbigt men var bra trött imorse sov hela vägen in på tunnelbanan. Ringde precis en britt som tackade för hjälpen med ett brilliant och excellent sånt får ju en på gott humör (sitter i växeln/receptionen). Bra också att tjäna lite pengar :D. När jag slutat jobba ska jag åka till KTH och gå på min spanska lektion i fyra timmar det kommer att bli sent det, men men har inte hört något från jobbet om imorgon så vi får se kanske får en ledig dag. Det finns alltid två viljor som sliter i en, den som tänker pengar och den som tänker ledigt aaaah.
Visste ni förresten att idag så är det vårdagjämning idag, den dag då dag och natt är exakt lika långa. Vi går alltså mot ljusare tider vilket man har märkt. Nu kan ju solen titta ut lite mer också så är lyckan fullständig.

Kram på er alla


Slapp

Skulle egentligen städa just nu, men fastnade framför datorn istället. Sitter och lyssnar på The Temptations råkade snubbla över dem i min musik folder med gamla godingar. Har gjort låtar som sugar pie, hunny bunch, my girl och just my imagination.Har sjukt sköna dance moves till låtarna och startade i princip motown soundet. Gör iaf så att jag ler stort just nu.  

The "Classic Five" lineup of the Temptations, circa 1965. Left to right: Melvin Franklin, Eddie Kendricks, Otis Williams, Paul Williams, and David Ruffin.

Här är en
video med Supremes och Temptations med låten Respect, sådana kläder finns inte längre.
Här är en länk till My Girl det är nog gruppens mest kända låt :).

Hemma

Idag så sitter jag hemma och pluggar inför Molekylär Strukturen som jag har på måndag. Suck och åter suck. Men igår så fick jag iaf ha lite kul. Var i sundbyberg hemma hos några spanska kompisar som hade fest och bjöd på sangria. Sen regnade det på mig på vägen hem det var inte lika kul. Solen lös jättefint på vattnet här utanför idag så jag tänkte jag skulle dela med mig :).


123166-16

123166-15

Stökigt skrvibord...
plugga

Onödigt surfande

Eftersom jag har enormt mycket tid för surfande under de lugna stunder då det inte händer någonting så hittar jag allhanda konstiga saker som den här underbara sängen som säljs på blocket. Får en verkligen att bli sugen på en makeower av sitt sovrum ..... eller inte ....


Seg Sanna

Nu har jag inte skrivit på två veckor igen, det går inte så bra det här för mig. Men, men här kommer ett inlägg iaf. Blev sjuk förr förra tisdagen fick influensan med tillhörande feber mådde blää. Men det gick över ganska snabbt och ersattes av att jag fick jätteont i halsen vilket dagen därpå gick över i rinnsnuva och allmänt obehag. Sen dess har jag plågats av dunkande i örat som inte vill upphöra och jag verkar aldrig bli av med den här flunsan. Men jag ska väll utföra en exorcism eller något så att dem små virusen lämnar min kropp. Där emellan så har jag pluggat inför de två tentorna som jag skulle göra. Termo Dynamiken gick käpp rätt... och molekylär strukturen har jag på måndag och inför den känns det så där.  Skulle egentligen slutplugga inför den nu i helgen men mina planer verkar gå sämre och sämre när det kommer upp lockande sangria kvällar med spanjack polare och annat superi som lockar. Den här veckan så jobbar jag på stadshuset, sitter i receptionen. Fin miljö men lite jobbiga tider då man får börja sju ibland på morgonen. Måste gå upp kl fem hemma usch inte roligt men jag lever lite på övertröttheten från det. Så blev ganska pigg tillslut iaf. Har hunnit med att sitta ute på lunchen idag också och få lite sol. Ååååh så underbart vädret är men det blir bara kallare och kallare så vi får se om det blir snö en gång till eller inte. Nä nu ska man väll arbeta lite också :P.