Foton

En sida med jättevackra foton på landskap från olika delar av världen. Definitivt värt att ta en titt på. Här är länken.


Gozd Martuljek, Spik

We feel fine

Hittade den här sidan på internet den byggs upp från informationen som samlas in automatiskt av en dator vart tionde minut. Den scannar bloggar efter allt som ordet feel finns med i. Sen läggs det upp på sidan som har en riktigt häftig design. Där far känslorna runt som färgglada bollar (eller fyrkanter om det är bilder till) mot en svart bakgrund. Riktigt härligt :D. Här är länken till sidan iaf feel away.


Glass au four

Såg det här receptet på aftonbladet och blev så sjukt sugen. Om jag orkar ska jag handla på vägen hem och göra en sådan. Det är ju så sjukt gott, mumsfillibabba......

Glass au four


Glass i ugnen är en 70-talsklassiker som är väl värd att återupptäcka. Vi väljer att servera den i portionsbitar med extra bär vid sidan om.

4 portioner
Tid: 20 min

4 skivor sockerkaka, hembakad eller färdigköpt
0,5 l glass
3 dl bär, till exempel hallon och blåbär
Eventuellt 2 msk likör
4 äggvitor
4 msk strösocker
Flagad mandel

Gör så här:
1.
Värm ugnen till 275 grader.
2. Lägg sockerkaksskivorna på ett ugnsfast fat. Dränk eventuellt in dem med lite likör.
3. Skär glassen i fyra skivor och lägg dem på sockerkakan.
4. Ställ in fatet i frysen.
5. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner sockret.
6. Ta ut glassfatet ur frysen. Lägg lite av bären på varje glassbit. Spara resten till servering.
7. Spritsa eller bred ut maräng-smeten på glassen. Strö över flagad mandel.
8. Ställ in fatet i ugnen. Grädda i några minuter, tills marängen fått fin färg. Servera genast.

Lägenhet

Jag har suttit hela dagen idag och kollat på hemsidor för att försöka hitta någon bra andrahandslägenhet. Det är nämligen så att när jag och Anna kommer tillbaks från Syd Amerika tänkte vi försöka hitta en lägenhet ihop. Det är ju alltid roligare när man är två plus att man får större boyta förhoppningsvis. Fast vi har ju lite krav förstås som att våra sovrum inte ska ligga vägg i vägg pga uppenbara skäl. Så om någon har korn på en lämplig trea som inte har en hyra högre än typ 6000 hör gärna av er. Vi är rökfria, ordentliga och rumsrena :P.

Marie Antoinette

Såg Marie Antoinette med Petra och Nathalie. Den var bra, men lite långrandig ibland och sen blev jag lite besviken på slutet. Som är allmänt känt så blev Marie Anotinette avrättad med giljotin så man hade ju väntat sig ett spännande och tårfyllt slut. Jag ska inte avslöja slutet men det var lite lamt, kändes som att filmen skulle ha behövt vara en halvtimme längre då. Men i allmänhet en helt oki film som kan vara värd att hyra.






 




 

Karaoke

Hittade en rolig sida där man kan sjunga karaoke online och även faktiskt spela in det man sjöng. Riktigt roligt, jag fördrev ca två timmar med att sitta och lala :D. Här är länken sing away....


Den toa skulle inte jag våga sitta på...

Läste på internet att det japanska toalettillverkande företaget Toto har problem med att deras toaletter fattar eld. Hittills har detta drabbat tre toalettägare. Jag var ju då tvungen så klart och gå in på internet och kolla in dessa ubermoderna toaletter som de tillverkar. Dem har helt sjuka funktioner och jag är tveksam till om jag skulle våga sätta min kära lilla bak på en av dessa. Vem vet dem kanske äter upp en :P. Med stänger som skjuts ut och spolar en med vatten i baken och parfym som döljer odörer. Dessa toaletter gör besöket till ett riktigt happening. Väntar bara på att dem skall sätta till en ljusshow och applåder när man är klar så ska jag definitivt skaffa en :P.  
Här är en länk till sidan där en av dessa toaletternas underverk beskrivs.



Dålig

Jag vet jag har varit en hemskt slapp person och har inte hunnit skriva på länge. Så vad har hänt, hmm den där killen som jag dejtade som det började så bra med slutade i katastrof så ikväll ska jag och Anna ut på mansjakt :P Se upp där ute. Ska åka direkt hem till henne efter jobbet vilket så klart har lett till att jag har hela garderoben med mig i väskan. Sen ska vi käka pizza till middag och dricka vin eller vad det nu blir.
Sen så har vi nu gjort slag i saken och köpt flygbiljetterna till Syd Amerika åker den 18 juni och kommer hem den 18 augusti wiiiiee. Men nu någon vecka senare har vi kommit på att vi vill vara borta ca två veckor längre och då blir allt genast krångligt. För resebyrån som vi bokade biljetterna igenom har ett kontrakt som säger att vi inte kan boka om dem ens för vi har börjat resan. Så när vi mellanlandar i London på vägen ner (där vi för övrigt ska spendera en natt på flygplatsen) måste vi boka om dem. Hoppas hoppas hoppas att hemresedatumet 1 september finns kvar.



image25
Jag tror också på ödet när jag läser den här :P.


Glad Påsk



Glad Påsk hoppas ni har fått massor med godis.

Ledigt

Har haft mycket ledigt nu, så börjar komma in i ett riktigt avslappnat tillstånd. Har städat mitt rum idag känns riktigt skönt nu när det är rent överallt omkring :D.
Igår så var jag på fest hos en kompis i Vällingby och sov över där så kom inte hem ens för tio imorse. Så nu är man lite lagom trött. Brorsan ska hyra film med en kompis som dem ska se här, så det blir lite lagom aktivitet för ikväll. Fick mitt påskägg en dag för tidigt också eftersom båda brorsorna hade fått sina. Är inte hemma imorgon, fick ett sådant där gott ägg som är i helt choklad med chokladpraliner i mmmm.

image22


image23


image24

Äter en massa mat nu när det är lång helg kommer rulla fram när den är över. Köpte godis till påskkärringarna också men de kom inga så allt blev kvar, så då har man så klart ätit det hela dagen också. Men nu ska jag glo på Så ska det låta.
Ha en bra långfredag :D.

Bio

Så nu har jag kommit hem från filmen den var lika söt och bra som jag trodde den skulle vara. Med sin beskärda del av gulliga skogsandar och andra väsen. Köpte godis på bion trots att det är svindyrt då jag upptäckte något skumt på SF sergel har dem plastpåsar istället för pappersgodispåsar, är det här något gammalt eller har jag helt enkelt missa något? Tyckte inte riktigt det gav samma känsla, men det är kul med något annorlunda förstås. Tyckte inte det var någon större skillnad på prasselskalan. Det kan förstås ha berott på att jag köpte en massa godis med papper som sedan prasslade så fort jag försökte komma åt det andra godiset :P.

image18

Aja iaf här är den utlovade bilden på mina gympaskor också:
image21

Hemma igen

Det verkar lugnt på mitt jobb den här veckan så jag får en massa fritid. Skönt för mig jobbigt för plånboken. Men ifs man måste få ha ledigt ibland också.
Började dagen halv tio med att kolla på Kameleonten på 6an, en av mina gamla favorit serier. Sen gav jag mig ut och sprang IGEN! Helt otroligt känner mig jätteduktig. Igår var jag och föräldrarna på Löplabet i Solna och jag fick sådana där gympaskor som ska passa mig speciellt. Fick springa på ett band och allt för att kolla om jag vinklade foten konstigt. Vilket jag gjorde, lite inåt, men det ska dem här fixa. Inte särskilt snygga men säkert bra.
Sedan ringde jag jobbet för att se hur det såg ut den här veckan och efter det så bestämde jag tid för en dejt :). Det var ett tag sen nu får se om jag kommer ihåg hur man gör :P. Spännande spännande. Ska väll springa runt på stan imorgon med Anna också och leta flygbiljetter. Så om någon har något bra tips för resebyråer som har bra priser till Sydamerika så vore jag jätteglad. 
Nu ska jag åka in till stan och se Min granne Totoro med brorsan och en något misstänksam pappa :P. 
Kanske tar en bild sen på mina nya inte allt för attraktiva gympaskor. 
Kram 


Tränat

Så nu har man varit duktig och sprungit också. Det gick väldigt bra med tanke på att det var fyra månader sedan jag sprang eller nåt sånt och sen fyra månader innan dess. Ska försöka att fortsätta springa nu men får se hur det går har ju haft sådana ambitioner förr och dem har inte överlevt så länge. Måste ju ha kondis när man ska gå Inckaleden :). Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag skynda mig att åka in till stan så ska jag och Anna gå till Oden resor och se vad dem kan fixa fram för flygbiljetter till oss. Förhoppningsvis billiga. Se ya... :D


Hemma

Idag så blir det en dag hemma. Men har en del att göra iaf, ska städa mitt rum, ringa resebyråer och jaga flygbiljetter åt mig och Anna och kanske ut och springa. Har inte sprungit på jättelänge så om ni ser mig så är det jag som kommer vara den där illröda som ser ut som hon håller på att dö :P.
Köpte nya vårskor i torsdags som jag fick tillfälle att använda igår. Jag är jättenöjd med dem.

image17

Köpte dem på vagabond för 349 kr.
Beställde just de här skorna från
Asos också. Blev 228 kr tror jag.