Glass au four

Såg det här receptet på aftonbladet och blev så sjukt sugen. Om jag orkar ska jag handla på vägen hem och göra en sådan. Det är ju så sjukt gott, mumsfillibabba......

Glass au four


Glass i ugnen är en 70-talsklassiker som är väl värd att återupptäcka. Vi väljer att servera den i portionsbitar med extra bär vid sidan om.

4 portioner
Tid: 20 min

4 skivor sockerkaka, hembakad eller färdigköpt
0,5 l glass
3 dl bär, till exempel hallon och blåbär
Eventuellt 2 msk likör
4 äggvitor
4 msk strösocker
Flagad mandel

Gör så här:
1.
Värm ugnen till 275 grader.
2. Lägg sockerkaksskivorna på ett ugnsfast fat. Dränk eventuellt in dem med lite likör.
3. Skär glassen i fyra skivor och lägg dem på sockerkakan.
4. Ställ in fatet i frysen.
5. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner sockret.
6. Ta ut glassfatet ur frysen. Lägg lite av bären på varje glassbit. Spara resten till servering.
7. Spritsa eller bred ut maräng-smeten på glassen. Strö över flagad mandel.
8. Ställ in fatet i ugnen. Grädda i några minuter, tills marängen fått fin färg. Servera genast.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback